Iedereen kent ze wel: De boeken waarin je voetbalplaatjes kunt sparen. Al tientallen jaren ongelofelijk populair. Nog steeds zijn er diverse verzamelaars die grof geld betalen voor dat ene laatste plaatje of dat laatste zeldzame boek. Maar als hardlopen je hobby/sport is en je nooit heb gevoetbald, of niet van voetballen houdt, of een ex-voetballert bent, wat dan?

Zo ontstond het lumineuze idee om dit gat in de hardloopmarkt op te vullen met Selassies. "Huh", hoor ik je denken, "wat zijn Selassies?". Welnu......voetbalplaatjes heten nu gewoon voetbalplaatjes.....terwijl ze vroeger jaren Panini's hebben geheten. Binnen de LoopgroepZO zijn er een aantal lopers die hun klassiekers kennen (lees: die plaatjes van Panini vroeger spaarden!). Omdat niet iedereen hiermee even bekend is, volgt een stukje Wikipedia: "Al acht jaar voordat het eerste Panini-album van de Eredivisie er kwam, lag in Nederland het eerste WK-album in de winkels: Mexico 70. In de bijbehorende zakjes zaten telkens twee kaartjes die men dan zelf moest inplakken. Dit is vandaag de dag nog een zeer populair album bij verzamelaars en heeft dan ook de hoogste marktwaarde van alle Panini-albums. Op eBay gaat dit album voor gemiddeld zo'n 1500 euro over de toonbank. Mits compleet en in nieuwstaat. Vanaf het WK 1974 werden de plaatjes als stickers uitgegeven. In het overzicht zijn meerdere zeldzame albums terug te vinden. De naam van het land in de titel, verwijst naar het gastland van het betreffende WK.In 1978 kwam het eerste nationale album van Panini op de Nederlandse markt. Destijds waren het nog plakplaatjes, maar al snel werden deze vervangen door stickers. In de jaren 2001, 2002 en 2003 verschenen er géén album is, hetgeen te maken heeft met de rechten die Panini destijds verkocht had aan andere firma's. Het laatste verzamelalbum kwam uit in 2005, daarna nam supermarktketen PLUS de rechten over. Deze rechten zijn thans in handen van Albert Heijn". Even bestond de gedachte dat Panini een onbeduidend voetballertje was....naar nu blijkt is het zelfs nooit een voetballer geweest, in ieder geval niet één dit het hoog heeft geschopt.

AANLEIDING:

Zoals gezegd zijn voetbalplaatjes zeer bekend en zeer gewild. Ook amateurverenigingen hebben zelfs een voetbalplaatjesactie gestart met hierop de jongste jeugd tot de oudste leden afgebeeld. Initiatieven van korfbalverenigingen en volleybalverenigingen zijn ook bekend. Maar van hardloopclubjes of atletiekverenigingen is ons niet bekend (en hebben we ook geen onderzoek naar gedaan). Wij, leden van de LoopgroepZO, vinden dat wij ook prima houden op stickers. Tevens willen wij een plek verdienen in de Walcherse geschiedboeken, want alleen karakteristiekvolle personen worden onthouden. En die personen staan vaak in hun mooiste outfit afgebeeld. Kijk naar Michiel de Ruijter en andere zeehelden die altijd in vol ornaat afgebeeld stonden. Wij zijn ook karakters en zo willen wij ook herinnerd worden. Dus wij staan in onze beste outfit afgebeeld.

UITLEG:

De Selassies zijn genomen tijdens de Zevenheuvelenloop 2013. Misschien niet de meest Walcherse omgeving, maar dit betreft wel de locatie waar de eerste gedachten voor de vorming van onze Loopgroep zijn ontstaan én die een warme herinnering is voor de naamgever van de loopplaatjes. Voor dergelijke sentimenten zijn wij erg gevoelig. U treft negen lopers aan van de LoopgroepZO. In werkelijkheid zijn er meer lopers. Zij zijn niet door de ballotagecommissie gekomen omdat zij na langdurig testen door de fabrikant niet lang bleven plakken. En omdat er garantie wordt gegeven tot de voordeurmat konden we hen niet opnemen. De naam Selassie is een ode aan één van de grootste hardlopers van de afgelopen decennia (que prestaties dan hé....) Haile Gebrselassie!.

 

Voor hardloopplaatjes kies je een naam die faam hebt, lekker klinkt en qua naam in de lijn ligt met de fameuze voetbalplaatjes. En tja dan kies je niet een of andere nono uit maar de kom je uit bij Selassie, die werkelijk aan alle criteria voldoet.

Pakket 1: "HetSelassieswaarvoorhetbedoeldispakket".

Een complete reeks van 9 bovenlijven, 7 paar gespierde herenbenen en 2 paar frêle vrouwenbenen én 9 complete lijven tezamen met een placemat waarop de stickers geplakt kunnen worden, kunt u verkrijgen voor de Westschappelijke aanbiedingsprijs van € 15,00!

Pakket 2A: "HetSelassiesmeteenknipoogpakketA".

Vindt u dat Shirley hele korte beentjes heeft (dat vinden wij eerlijk gezegd ook...) en dat zij eigenlijk de lange benen van Jurjen verdiend? Of dat op Marjo zijn stelten het bovenlijf van Sandra thuis hoort (dat vinden wij eerlijk gezegd ook...)? Dan treft u het, want wij voorzien in uw behoefte! Wij bevelen dan aan om 7 paar gespierde herenbenen, de 2 paar frêle vrouwenbenen én de 9 bovenlijven te bestellen. Dit voor het respectabele bedrag van € 10,00. U kunt dan met de onderlijven en de bovenlijven spelen en de meest prachtige combinaties maken.

Een voorbeeld is hieronder weergegeven:

 

Pakket 2B:"HetSelassiesmeteenknipoogpakketB".

Bent u een borstenman, benenvrouw (of een borstenvrouw en benenman of...loopschoenenfetishist)?, dan kunt u ook alleen bovenlijven of benen bestellen. Voor de prijs van € 10,00 kunt u uw stille dromen verwezenlijken.

Pakket 3: "HetSelassiescollectorsitempakket".

Bent u net als onze koning "een beetje moe", dan is dit aanbod op uw boven- en onderlijf geschreven! U krijgt voor € 35,00 alle boven-, onder- en hele lijven én daarnaast alle placemats, slingers met de lopers- en loopsters van de Loopgroep ZO. Alle prullaria staan hieronder afgebeeld. U hoeft dan met niemand te ruilen en te wisselen. Ruilbeurzen kunt u links laten liggen. Het op E-bay moeten opbieden tot waanzinnige bedragen tot meer dan € 15.000,00, het blijft u allemaal bespaard. Want u heeft alles al!

Pakket 4: "HetnietsmetSelassiesvandoenkartonnenbordaanbod".

Wilt u een van de lopers- of loopsters in weerbestendig bordkartonnen uitvoering in werkelijk formaat ontvangen? Dat kan: voor slecht € 175,00 ontvangt u dan Shirley, Sandra, Dennis, Marjo, Erik, Nick, Ruud, Jurjen of Edwin op formaat. Voor in de tuin, in de woonkamer of op uw land als vogelverschrikker: het kan allemaal. Wilt u ze alle negen op uw land plaatsen (in bordkartonnen formaat dan hé.....) dan is de prijs normaliter € 1.575,00 (9 * € 175,00), maar u krijgt Nick er dan gratis bij. De prijs wordt dan slechts € 1.500,00.

Interesse?

Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. de afdeling verkoop. In uw mail zet u uw keuze voor uw pakket(ten), uw adres en andere informatie die u met ons wilt delen. Bestelt u pakket 4 "HetnietsmetSelassiesvandoenkartonnenbordaanbod" vermeldt dan ook de naam of namen van de loper of loopster die u wilt ontvangen. Is het een cadeau? Dan wordt tegen € 5,00 meerkosten LoopgroepZO-papier gebruikt om het cadeau in te pakken.

U ontvangt per mail een factuur. Na betaling hiervan wordt het pakket bezorgd. De bezorging geschiedt via TNT-post binnen zeven werkdagen. De bezorgkosten bedragen € 5,00. U kunt ook kiezen voor een persoonlijke aflevering door één van de LoopgroepZo-koeriers. De levertijd kan dan variëren van zeven werkdagen tot maximaal een jaar. Afhankelijk van waar uw huis woont en onze beschikbare tijd. Hiervoor is wel een bijdrage verschuldigd van maximaal € 149,00 (de nieuwprijs van een paar loopschoenen. De daadwerkelijke kosten hangen af van het verslijten van de schoenen van de verzorger. We gaan ervan uit dat dit maximaal één paar schoenen betreft).

Mocht u vragen hebben?, ook dan kunt u zich richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.