LoopgroepZO......wasda? ZO staat voor ZondagOchtend, de ochtend waarbij wij te vinden zijn op het strand, in het waterwingebied en de duinen tussen de Kanovijver in Vlissingen en Zoutelande/Westkapelle.

Het idee van de Loopgroep ZO is ontstaan op zondag 18 november 2012, ofwel de datum van de 29e 7Heuvelenloop te Nijmegen. De 7Heuvelenloop is één van onze jaarlijkse hoogtepunten, waar inspanning én ontspanning mooi samen komen. En om deze twee woorden draait alles binnen de LoopgroepZO. Inspannen doet ieder binnen de LoopgroepZO op zijn of haar eigen niveau en qua ontspanning zitten we op één lijn. Maar nu terug naar de 18e november 2012. Die dag ontstond het idee om een Loopgroep op te richten en de weken daarop volgend ging het vrijwel elke training over de "op te richten Loopgroep".

 

Veel fantasieën en ideeën zijn voorbij gekomen en eerlijk gezegd....ook niet allemaal gerealiseerd.....want zeg nu zelf... om hardlopers te zien lopen in een paars gaatjes/netshirt ....dat ging de mannen net te ver.

Tussen plannen maken en realiseren ervan zaten enkele maanden, maar dankzij de inspanning van velen is de LoopgroepZO een feit. Er is een kenmerkend logo en dankzij vele giften van onze sponsors een mooi tenue en website. Op deze website wordt u op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van onze activiteiten. Aan nieuwe dingen moeten veel mensen wennen.... dat bleek eens te meer op onze officiële vuurdoop tijdens de WEA Stadsloop (vrijdag 13 september 2013) alwaar speaker Fred Rabout ons nog loopgroep2000 en Loopgroep zuidoost noemde.......maar naarmate wij in ons frisblauwe tenue meer te zien zullen zijn op de Zeeuwse en Hollandse wegen, stranden, baan en bossen, zal onze naam al gauw bekender zijn!