Sinds 2013 lopen wij in onze markante blauwe shirt. Dankzij onze sponsorvrienden konden we toen een mooi shirt en vest aanschaffen en laten bedrukken met ons logo en sponsors. Later werd dit pakker, dankzij een tweede sponsorronde, uitgebreid met een hardloopoutfit (jack+lange broek) en een singlet. Prachtig natuurlijk, maar je ziet dan toch dat je op een gegeven moment wil veranderen. Je raakt uitgekeken op je spullen, het slijt, maar bovenal we konden niet meer wijs uit de vele foto's waarop we staan afgebeeld. De locatie/wedstrijd konden we vaak nog wel raden maar we moesten goed onze fysieke achteruitgang (rimpels, wijkende haargrens, hangbuik/borsten) bekijken om te bezien of een foto uit 2013, 2015 of 2018 kwam.

LoopgroepZO......wasda? ZO staat voor ZondagOchtend, de ochtend waarbij wij te vinden zijn op het strand, in het waterwingebied en de duinen tussen de Kanovijver in Vlissingen en Zoutelande/Westkapelle.

Het idee van de Loopgroep ZO is ontstaan op zondag 18 november 2012, ofwel de datum van de 29e 7Heuvelenloop te Nijmegen. De 7Heuvelenloop is één van onze jaarlijkse hoogtepunten, waar inspanning én ontspanning mooi samen komen. En om deze twee woorden draait alles binnen de LoopgroepZO. Inspannen doet ieder binnen de LoopgroepZO op zijn of haar eigen niveau en qua ontspanning zitten we op één lijn. Maar nu terug naar de 18e november 2012. Die dag ontstond het idee om een Loopgroep op te richten en de weken daarop volgend ging het vrijwel elke training over de "op te richten Loopgroep".

Elk zichzelf respecterende loopgroep heeft een logo. Het logo van LoopgroepZO is ontworpen door een van onze leden en bevat precies die elementen die je ook in de LoopgroepZO terug ziet . Uitgangspunt voor het logo was "no nonsense". Dat is gelukt in het ontwerp en de kleurstelling. 

De kleurstelling past bij het gebied waar wij trainen: het strand, duinen, waterwingebied en duinen van de Zuidwesthoek van Walcheren, waar de wind en de zon vrij spel hebben. Als je hier elke zondagochtend in weer en wind te vinden bent, dan heb je karakter én een positieve instelling. Dat verklaart de duim omhoog

Iedereen kent ze wel: De boeken waarin je voetbalplaatjes kunt sparen. Al tientallen jaren ongelofelijk populair. Nog steeds zijn er diverse verzamelaars die grof geld betalen voor dat ene laatste plaatje of dat laatste zeldzame boek. Maar als hardlopen je hobby/sport is en je nooit heb gevoetbald, of niet van voetballen houdt, of een ex-voetballert bent, wat dan?

LoopgroepZO-leden houden wel van een nazit. Niet alleen omdat de benen dit vragen na een wedstrijd rennen, maar vooral ook omdat zij dan kunnen genieten van hapje, een drankje, een potje ouwehoeren en om het helemaal af te maken: ook van lekkere muziek. Als je het dan slecht treft dan besluiten een aantal van de LoopgroepZO'ers tot een luchtgitaarsolo, meedeinen met de armen in de lucht, of tot Looproepen op de muziek. En dat is dus nadrukkelijk geen ZINGEN!