De hardloopkwaliteiten,-ambities, -wensen van de leden van de LoopgroepZO zijn heel verschillend. Op zich is het mooi te zien, dat met deze verschillen het toch een homogene groep is. Er zijn leden die schuwen het lange werk niet en er zijn leden die vooral de korte afstanden willen lopen. Al is het alleen maar om de krant te halen.....er zijn er die meer dan 20 wedstrijdjes per jaar lopen, er zijn er ook die het bij maximaal 2 wedstrijdjes per jaar houden. Maar als iedereen dan loopt, dan wil men ook daadwerkelijk een goede tijd neerzetten. 

Tijden worden dan onderling vergeleken of de tijden worden vergeleken met eerdere eigen prestaties. Op deze wijze is het mogelijk te zien dat je op latere leeftijd toch vooruitgang hebt geboekt. En dat mogen ervaren is altijd leuk.....om die reden wordt op onze prestaties een leeftijdscorrectiefactor toegepast. Hierdoor wordt duidelijk wie de snelste loper is (dus als eerste bij de finish is), maar wordt ook duidelijk dat na correctie van de leeftijd dat een andere loper relatief gezien sneller is geweest.... En dat geeft een extra boost! Vanzelfsprekend passen we dit alleen toe bij evenementen waarbij minimaal 2 LoopgroepZO-leden deelnemen.

De webmaster van de LoopgroepZO is een dummie. Hierdoor is het soms niet mogelijk onderstaand schema in kleur weer te geven. Mocht het onverhoopt wel lukken, dan is in groen weergegeven de snelste loper (die dus als eerste bij de finish was van de LoopgroepZO-leden). In blauw is dan weergegeven de loper(s) die sneller heeft (hebben) gelopen dan zijn/hun tijd na leeftijdscorrectie...ofwel....degene die relatief sneller heeft gelopen dan degene die eerder bij de finish was.....

Per kalenderjaar zie je onze tijden weergegeven. Mooier kunnen we het niet maken....wel ingewikkelder....