Marc had het dit voorjaar aangekondigd. Alle trainingen dit jaar stonden in het teken van het stratenloopcircuit, daar ging hij knallen. Zijn vakanties werden erom heen gepland. De maaltijden thuis erop aangepast en tot slot werden wij, Loopgroepleden, in de laatste trainingen gegeseld door bikkelharde trainingen van onze weerman-, hooglaagwaterindegatenhouder en tijdbewaker. Want wat Marc zegt gebeurt. Als we bij de training aankomen in Zoutelande en het is hoog water dan bepaalt Marc of we wel of niet over het strand terug lopen. Zo werkt dat, dat is de rolverdeling binnen de groep en onze "code".

Kortom: niets zou Marc in de weg staan op optimaal te presteren. Alhoewel...je kunt geen rekening houden met zuid-europese zomerse temperaturen....en zoals iedere lezer wellicht weet, die logen er niet om. En onze Marc is niet gebouwd om te presteren bij deze temperaturen. Marc is geen vlieggewicht. Net zomin als Dennis (hierover later meer), Edwin (hierover later meer), Jurjen als Erik en Marjo. Nick (hierover later meer) benaderd het nog een beetje. Onze enige vlieg in het gezelschap is Arthur (hierover later meer). En laat die nu net een andere voorbereiding hebben gehad.

Stoempen, stampen

De temperaturen of vakantieperiode heeft sowieso effect op het aantal deelnemers. Van Zoutelande naar Yerseke, vervolgens naar Westkapelle en door naar Burgh-Haamstede om te eindigen in onze hometown Vlissingen zie je het aantal finishers behoorlijk schommelen: 173-203-143-125-257!. Het ging in deze stratenloopeditie niet om talent maar om doorzettingsvermogen. En dat laatste is er binnen de Loopgroep volop aanwezig. Want op basis van doorzettingsvermogen eindigt Marc gewoon op een keurige 9e plek in de klasse H45 en als 33e in het totaal klassement. En hij laat hiermee erkende kleppers als een Tim Pleijte en Ralph Wiessner gewoon achter zich. Niet door een keertje hard te lopen, maar gewoon om elke keer aanwezig te zijn en stoïcijns met een flesje in zijn hand zijn rondjes te doen. Niet te klagen over het weer of de omstandigheden, maar door te dragen, ofwel zijn ballen te tonen (figuurlijk dan!!!!).

Dennis had zich ook ingeschreven voor het gehele circuit en startte zonder verwachtingen. Hij is ook een keer gefinished zonder verwachting (Zoutelande). Dat viel niet mee om weer een wedstrijdje te lopen na een lange periode van blessureleed.